dimecres, 10 de novembre del 2010

10 de novembre de 2010: Em falten hores!



Fa dies que no faig el diari. Us demano excuses perquè la idea precisament era intentar mantenir una certa regularitat, però he anat tan de bòlit que no he tingut temps ni per descansar.
Aquests darrers dies han sigut molt intensos. He tingut diversos debats. Voldria destacar el de l’Àgora a TV3 dilluns passat en què vam tractar educació, salut i immigració, qüestions importants dins l’estructura de l’estat del benestar i que en els propers anys estaran al centre del debat polític. Temes sobre els quals m’agrada debatre i contrastar propostes. Crec sincerament que una de les grans aportacions que ha fet ERC en aquests darrers anys és posar èmfasis en la necessitat de vincular polítiques socials i polítiques nacionals. I això, a part de la teoria es demostra amb l’acció de govern. Catalunya es construeix dia a dia amb l’educació, la salut, els serveis socials, la cultura... Som un projecte obert de futur i la cohesió i la convivència són peça clau d’aquest projecte.
Dissabte vaig tenir un altre debat interessant. Era sobre laïcitat, precisament el mateix dia que el Papa aterrava a Barcelona. La proposta estrella el Pacte Nacional per a la Laïcitat. Un debat, em fa l’efecte, que encara fa por. I és que és ben senzill. Què és la laïcitat? Entenem la laïcitat com a separació entre Govern i confessions religioses i alhora defensem aquesta separació per crear l’espai que permet no només el respecte, sinó també el reconeixement institucional i la col·laboració amb totes les opcions religioses i de pensament. Finalment defensem que hi ha uns límits de la llibertat religiosa, expressats en les lleis democràtiques comunes que són d’obligat compliment per a tothom.
Més debats encara, un sobre ciència, organitzat pel sempre tenaç Tomàs Molina i que ens va permetre contrastar propostes de futur als diferents partits. Aquest és un camp, on tot i que queda feina per a fer, tothom coincidia que Catalunya ha anat avançant.
Dies intensos amb actes ben emotius, com per exemple l’aniversari de Vilaweb (en faré un bloc) o actes necessaris com donar suport al Col·legi de Periodistes en contra dels blocs electorals.
En fi, que fem el que podem, intentant compaginar els actes institucionals que encara tinc com a president, audiència SOS Racisme, recepció a una delegació de l’Assemblea Nacional de la Xina, etc... amb els actes de la cada cop més intensa pre-campanya. Demà a les 12h de la nit tret de sortida a la campanya. Per tant, continuarem!
Us deixo amb un dels grups que més m’agrada del panorama musical català. Gossos i  “No és nou” 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada